Foto’s: Drie weken rondreizen door Japan

Romance in the backstreets of Kyoto

Romance in the backstreets of Kyoto

De keiharde realiteit van het dagelijkse (werkende) leven, het duffe Nederlandse eten, de lompheid waarmee je vaak wordt benaderd en een jetlag van jewelste. Terugkomen na drie weken reizen door Japan viel even tegen.

Maar gelukkig maken de toffe herinneringen veel goed. Japan is een land dat je opzadelt met een oneindige reeks vragen. Hoe kan het dat iedereen zo vriendelijk is, waarom hebben alle zakenmannen hetzelfde pak aan, wat is het nut van al die mondkapjes, waarom staan alle jongeren met v-vormige vingers op de foto, hoe krijgen de Japanners het voor elkaar om alle treinen op tijd te laten rijden?

Vragen zonder antwoord

Aangezien Japanners in de regel nauwelijks Engels spreken (weer een raadsel) en bovendien bijzonder verlegen zijn, komen de antwoorden niet vanzelf. Wij vonden ze gaandeweg vooral op internet en door gesprekken met westerse expats die er al een tijdje woonden.

Hier een kleine samenvatting van onze reis in foto’s, die van Tokyo via Hokkaido, Kyoto, Hiroshima, en Mount Fuji weer terug naar Tokyo leidde. Samengevat: Enerverende steden, woeste natuur in het noorden, prachtige tempels in Kyoto, indrukwekkende herinneringen in Hiroshima, maffe subculturen in Tokyo en een prachtige berg Fuji. En karaoke natuurlijk, zo veel mogelijk karaoke. Een uitgebreidere toelichting geef ik jullie graag in persona 🙂

Avatar foto

Author: sieril

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.