Een week lang duurzamer leven met de NPO Groen-app

1P1705ZO_2_NEDERLAN_STILL

 

Bouw in 10 weken een knaller van een app, die aansluit bij het tv-programma Nederland wordt Groen en zorg dat hij herbruikbaar is voor bij andere groene NPO-programma’s. Het was niet de makkelijkste opdracht die we als BNN-VARA digital kregen, maar het is toch gelukt. De app werd afgelopen zondag groot gelanceerd op NPO 1 en staat vandaag warempel op 1 in de appstore!

LNPO groeneuk om een keer mee te maken! De app is uiteindelijk bedacht en gebouwd door een conglomeraat aan partijen, die veelal voor het eerst samenwerkten. BNN-VARA, de NPO, conceptingpartij Greenberry, bouwpartij NoProtocol en SkyhighTV.

7 dagen groener leven

De app daagt iedere gebruiker uit om 7 dagen groener te leven. Dat kan op allerlei heel laagdrempelige manieren, zoals korter douchen, slimmer autorijden, vaker de lift nemen of een moestuintje beginnen.

Verder zit de app vol met leuke aanmoedigingsvideo’s van bn’ers die gebruikers handige tips geven om energiezuiniger te leven. Onder andere Gwen van Poorten, Katja Schuurman en Sofie van den Enk figureren in de video’s. De app houdt voor je bij wat je allemaal bespaart aan stroom, water en afval en houdt je op de hoogte van wat alle appgebruikers samen besparen.

Downloaden

Zelf downloaden kan voor iOS hier en voor Android hier. Als laatste nog even de reclameboodschap van Katja:

 

Avatar foto

Author: sieril

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.