Team Gaza, voetballen tussen de puinhopen

Op een dag klopten twee journalisten aan bij BNN-VARA en zaten ineens voor mijn neus . Ze hadden een wild idee: een interactieve documentaire maken over een voetbalclub in de Gazastrook.

Overstelpend enthousiasme

Vragen te over van mijn kant natuurlijk. Is het daar niet gevaarlijk, is daar geen oorlog gaande, kom je daar überhaupt binnen als journalist, wat is het verschil met alles wat ik al heb gezien over de Gazastrook? Op alles kwam een gevat antwoord, en wat bleef hangen was een overstelpend enthousiasme voor een bijzonder goed idee.

Ander beeld dan gebruikelijk

Ik was overtuigd en minstens zo enthousiast, niet om het minst omdat ik zelf altijd al een keer een interactieve docu op mijn naam wilde zetten. Daarna volgde een lange en stroperige procedure vol omroeppolitiek om budget te krijgen, maar hij kwam er. En mooi dat ie was! Ingetogen, op de huid van de spelers en uitermate boeiend omdat hij een heel ander beeld laat zien van de Gazastrook dan je gewend bent. Supertrots op de Laurens Samson en Frederick Mansell die zich te pleuris hebben gewerkt en bijzonder blij met de interactieve versie die we samen met Digital Natives hebben gebouwd. De tv-documentaire terugkijken kan hier bij de NPO.

De trailer

Avatar foto

Author: sieril

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.