Infographics, zoveel leuker dan lappen tekst

DeMuur_belfast

Als BNN/VARA Digital proberen we altijd nieuwe vormen te vinden om onze verhalen en boodschappen aan de man te brengen. Eerder al vertelde ik al over de proef met interactieve video, maar we doen meer leuks. Voor de documentaireserie De Muur is Menno Bentveld, 25 jaar na de val van de Berlijnse muur, op zoek gegaan naar nog bestaande muren die volken scheiden.

Toegevoegde waarde

Met een minimaal budget voor de site en social media zagen we ons gedwongen om creatief om te gaan met tijd en manschappen. De keuze viel op infographics/factsheets die online een mooie toegevoegde waarde leveren bij het tv-programma. Hieronder zijn alle zes al te zien. De komende weken kun je ze tegenkomen op de Facebookpagina van De Muur en met een artikel erbij op Joop.nl. Mooi werk van de makers Melvin Maas en zijn stagiaire Maartje van Beuningen.

Mijn eigen muurfascinatie vind je terug op de fotopagina’s van Noord-Ierland en Israël/Palestina.

DeMuur_slowakije

DeMuur_sahara

DeMuur_mexico-usa

DeMuur_korea

DeMuur_israelpalestina

Avatar foto

Author: sieril

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.